Biermerk Desperados maakt overstap naar negen miljoen herbruikbare flessen

Desperadosflesjes vanaf nu herbruikbaar: “Draag zorg voor je fles, je krijgt er voortaan statiegeld voor terug”

Dankzij groeiende volumes en een investering van €4,7 miljoen in een nieuwe verpakkingslijn in Alken ruilt brouwer Alken-Maes de oneway-fles voor een nieuwe retourfles. 

Alken-Maes stapt af van de oneway-fles voor Desperados, het biermerk met Agave Spirit Flavour. In de loop van 2024 zal de brouwer ongeveer negen miljoen 33cl flessen Desperados op de Belgische markt zetten die voortaan kunnen worden hergebruikt. 

Gwendi Hernalsteen, retaildirecteur Alken-Maes: “We gebruiken al vele decennia retourflessen voor onze bieren zoals Cristal, Maes, Grimbergen en Affligem. Om duurzamer te zijn dan een oneway-fles, moet een retourfles zoveel mogelijk keren naar onze brouwerij terugkeren. Dankzij de efficiënte samenwerking met de retailers breiden we dit systeem nu uit naar de 33 cl fles ​ van Desperados.” 

Draag zorg voor je fles

Statiegeldflessen die terugkeren naar de winkel worden vervolgens in de brouwerij in Alken gereinigd en opnieuw gevuld. Althans de flessen die terugkeren in goede staat. De levensduur van een retourfles hangt deels af van hoe de consument ermee om gaat: “Vaak wordt een stukje limoen toegevoegd in een fles Desperados. Die stukken zijn moeilijk om er weer uit te krijgen en dan komt die fles helaas toch nog in de glasbak terecht. We roepen daarom op om van je Desperados te genieten zonder stukje limoen in de fles. Draag zorg voor je fles, je krijgt er voortaan statiegeld voor terug en zo kunnen wij ze veel langer hergebruiken”, zegt Hernalsteen.

 

Groeiende volumes

De overstap naar de retourfles wordt mogelijk gemaakt door de groei van het merk Desperados op de Belgische markt. Over de laatste vier jaar stegen de volumes met 54%. Waar Alken-Maes tot voor kort een deel van het Desperadosvolume invoerde uit andere landen, neemt de brouwer nu het volledige productieproces - van brouwen tot afvullen op fles en verpakken - en de distributie van het merk in horeca en retail in eigen handen. 

Marc Josephus Jitta, CEO Alken-Maes: We hebben recent een nieuwe verpakkingslijn in gebruik genomen in onze Alkense brouwerij. Dankzij deze investering van €4,7 miljoen kunnen we nu de nieuwe flessen Desperados - die dezelfde vorm behouden - zelf verpakken in kartonnen mandjes waarmee ze op de winkelschappen komen. Vanaf nu kunnen alle Belgische consumenten Desperadosflesjes terug binnen brengen bij de supermarkten en drankenhandelaars. ” 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Alkenmaes

Alken-Maes is de innovatieve gamechanger op de Belgische bier- en cidermarkt en steunt daarvoor op sterke pilaren: de brouwerijen Cristal in Alken en Mort Subite in Kobbegem, Cidrerie Stassen in Aubel en Mouterij Albert in Puurs-Sint-Amands. Met bieren zoals Cristal, Desperados, Maes, Grimbergen, Hapkin en Affligem en ciders zoals Strongbow en Stassen bezit Alken-Maes een brede merkenportefeuille.