KAA Gent introduceert herbruikbare drinkbekers

KAA Gent zet opnieuw een stap in de groene richting. In het kader van de duurzaamheidsstrategie en de strijd tegen plastic maakt de club voortaan gebruik van herbruikbare drinkbekers in de Ghelamco Arena. Jaarlijks zal er meer dan 1 miljoen wegwerpbekers uitgespaard worden.

In samenwerking met Goodless en brouwer Alken-Maes introduceert KAA Gent daarvoor de Smart Cup. Deze herbruikbare bekers zijn harde drinkbekers die de wegwerpbekers vervangen. Zo belanden ze niet langer meteen in de vuilnisbak, maar worden ze na een professionele reiniging opnieuw ingezet. 

Elke beker is uitgerust met een chip. Dankzij deze chip verloopt de aankoop van uw consumptie en de terugbetaling van de waarborg niet alleen digitaal maar ook gepersonaliseerd. Lege bekers worden gedeponeerd in één van de inwerpautomaten. 

Elke beker wordt maximaal 1 keer gebruikt per wedstrijddag. In totaal kan de beker gemiddeld 30 keer ingezet worden. Daarna wordt deze door onze afvalpartner Veolia opnieuw gerecycleerd tot bruikbare grondstof-granulaat voor nieuwe toepassingen.
KAA Gent en zijn partners zijn alvast enthousiast om met het nieuwe systeem van start te gaan: ​

Kristof Celen, F&B Horeca Manager KAA Gent: We zochten meer dan anderhalf jaar naar de meest geschikte oplossing om een grootschalige omgeving zoals de Ghelamco Arena om te schakelen van wegwerpbekers naar herbruikbare recipiënten. Met de hernieuwde ondersteuning van onze partner Alken-Maes en de gezamenlijke visie op duurzaamheid, hebben we gekozen voor de implementatie van een innovatieve oplossing.

Kenny Willems, Sales Director Out Of Home bij Alken-Maes: We zijn fier om onze samenwerking met KAA Gent niet enkel te verlengen maar bovendien te verdiepen met deze investering in 100.000 herbruikbare bekers. Op deze manier kunnen we voortaan op jaarbasis 1,2 miljoen wegwerpbekers uitsparen. Zo ondersteunen wij de duurzaamheidstransitie van zowel KAA Gent als onze eigen ambities om onze bieren zo duurzaam mogelijk aan te bieden aan onze consument."

Nicolas Germond, CEO van Veolia België & Luxemburg: "Veolia, de partner van KAA Gent voor afval- en energiebeheer, streeft er voortdurend naar duurzame lokale oplossingen aan te bieden. Met dit innovatieve project mikken we op afvalpreventie en hergebruik. Wanneer de beker niet meer hergebruikt kan worden, recycleren we hem tot een nieuw product. Dankzij deze samenwerking combineren we voetbal met duurzaamheid, alles waar we in België van houden!"

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Alkenmaes

Alken-Maes is de innovatieve gamechanger op de Belgische bier- en cidermarkt en steunt daarvoor op sterke pilaren: de brouwerijen Cristal in Alken en Mort Subite in Kobbegem, Cidrerie Stassen in Aubel en Mouterij Albert in Puurs-Sint-Amands. Met bieren zoals Cristal, Desperados, Maes, Grimbergen, Hapkin en Affligem en ciders zoals Strongbow en Stassen bezit Alken-Maes een brede merkenportefeuille.