Mort Subite introduceert Juicy “Crime of Passion”

Verrassende uitbreiding van fruitig bierassortiment met passievrucht en exotische kruiden

Hoe Belgisch bier naar exotische hoogtes brengen? Het voorbije jaar werkte de Belgische brouwerij Mort Subite volop aan een innovatief fruitbier om het traditionele aanbod van (rode) bieren te doorbreken. In de nieuwe Juicy-range laat Mort Subite je met Crime of Passion genieten van een nieuw tropisch alternatief op basis van passievrucht en diverse spices. Want zo blijkt: ‘It’s time to juice things up’ in de bierwereld.

 

Wie eens iets anders wenste dan een traditioneel bier kon in de fruitcategorie voornamelijk terecht bij varianten op basis van kriek en kers. Daar komt verandering in. Met Crime of Passion, het eerste fruitbier uit de Mort Subite Juicy-familie, brengt Alken-Maes een nieuw en uniek bier naar jouw favoriete horecazaak. Naast passievrucht, zorgen exotische kruiden voor extra gelaagdheid. Zo is Crime of Passion niet enkel verrassend en relevant in de bierwereld, maar zoekt het ook de grens op met smaken uit de categorie van cocktails en pre-mixed drinks. 

“Na verschillende experimenten en proefsessies kwamen we uit op passievrucht voor de creatie van een nieuw fruitbier — fruitig, maar ook met een frisse toets. We kiezen bewust voor een kwalitatieve ingrediënten en een natuurlijke smaak. Door de exotische kruiden toe te voegen krijgt het bier een subtiele kick” - Caroline Woyaffe, Innovatie experte in Cidrerie Stassen

Vakmanschap en innovatie 

De groeiende vraag van consumenten naar vernieuwende en verfrissende alternatieven ​ binnen de fruitcategorie is bij Alken-Maes niet onopgemerkt gebleven. Om aan deze vraag te voldoen, bundelde Mort Subite voor de creatie van Crime of Passion vakmanschap met innovatie. Hiervoor schakelden ze meesterbrouwer Bruno Reinders (al 38 jaar ervaring bij de brouwerij van Mort Subite) en jong fruitgeweld Caroline Woyaffe en Inès Tossut van de cidrerie van Stassen voor in. Een samenwerking die nog niet eerder heeft plaatsgevonden. De basis van de Crime of Passion is een jonge lambic. Die wordt gebrouwen volgens de regels van de kunst op authentieke wijze in de Mort Subite-brouwerij in Kobbegem. De exotische en fruitige invulling is te danken aan de kennis van het innovatietalent in Stassen. 

Het resultaat werd uitgebreid geproefd door een gespecialiseerde ‘Passion Crew’. Deze toegewijde groep bestaat uit mensen doorheen de hele brouwerij, van de brouwvloer tot aan het sales team dat dagelijks in dicht contact staat met horeca-uitbaters. Hun kennis, creativiteit en passie voor bier zorgden voor licht troebel fruitbier met een tropische mix van passievrucht en exotische kruiden.

 

Mort Subite Juicy 'Crime of Passion' bevat 7,2% alcohol en is enkel beschikbaar in horeca. Meer info via mort-subite.be

Download hier al het beeldmateriaal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Alkenmaes

Alken-Maes is de innovatieve gamechanger op de Belgische bier- en cidermarkt en steunt daarvoor op sterke pilaren: de brouwerijen Cristal in Alken en Mort Subite in Kobbegem, Cidrerie Stassen in Aubel en Mouterij Albert in Puurs-Sint-Amands. Met bieren zoals Cristal, Desperados, Maes, Grimbergen, Hapkin en Affligem en ciders zoals Strongbow en Stassen bezit Alken-Maes een brede merkenportefeuille.