Nieuw: verfrissend tankbier van Cristal in herbruikbare bekers op de Bosuil

Alken-Maes en RAFC verlengen hun partnership en maken samen dit seizoen de switch naar Cristal pils, en dat in herbruikbare bekers. De supporters zullen tijdens de thuismatchen kunnen genieten van Cristal Original en Cristal XTRA die op de Bosuil uit 25 tanks getapt worden.

Brouwerij Alken-Maes levert ook de komende jaren de pintjes in tankbier op de Bosuil. Dat levert zachtere pilsen op, die altijd op temperatuur blijven. Daarmee zijn ook de wachttijden aan de bar - ‘het vat is af’ - voltooid verleden tijd. Concreet kunnen supporters zich verfrissen met Cristal Original en Cristal XTRA (gebrouwen met een blend van 3 granen) uit tankbier maar ook de alcoholvrije Cristal 0.0% zal beschikbaar zijn. Daarnaast maken ook herbruikbare bekers - met logo’s van Cristal en RAFC - hun intrede. De club zal hierover nog verder communiceren.

 

Herbruikbare bekers: digitaal en gepersonaliseerd

De herbruikbare bekers zijn drinkbekers die de wegwerpbekers van het seizoen 2022-2023 vervangen. RAFC bespaart zo 1,2 miljoen wegwerpbekers per jaar. 

Elke beker wordt maximaal één keer per wedstrijddag gebruikt. Na een professionele reiniging - bij het nabije maatwerkbedrijf ACG in Deurne - kan de beker gemiddeld zo’n 30 keer worden ingezet. Daarna wordt die door afvalpartner Afval Alternatief gerecycleerd voor nieuwe toepassingen. Zo zetten Alken-Maes & RAFC verder in op een duurzame toekomst wat past binnen de communitywerking van de club. #AntwerpFirst 

 

Rood-witte kleuren, samenhorigheid en (stam)nummer één 

Kenny Willems, Sales Director Out Of Home bij Alken-Maes:We vinden het fantastisch om samen met de Belgische landskampioen én bekerwinnaar te mogen samenwerken. Naast onze rood-witte kleuren, zijn we ook allebei gepassioneerde pioniers. Mochten Belgische pilsen stamnummers hebben, was Cristal stamnummer één. Onze pils wordt bovendien gebrouwen in Alken, al exact 100 jaar het kloppende hart van Alken-Maes. Terwijl voor RAFC ‘Den Bosuil’ nu ook één eeuw - idem sinds 1923 - het bruisende centrum is.”

We zijn actief bezig met het creëren van het voetbal van de toekomst. Daarnaast zetten we samen met Alken-Maes nu ook in op de pils van de toekomst”, vertelt Sven Jaecques, Algemeen Directeur van RAFC. “Wij maken de switch naar de premium pils Cristal in herbruikbare bekers om ook hier de volgende stap te zetten. Cristal focust op het authentieke aspect en de lokale gemeenschap, een sterke gelijkenis met RAFC.”

 

Cristal Happy Hour

Aan alle supporters: kom voor aanvang van de eerste thuismatch tegen KV Kortrijk op vrijdag 11 augustus met je abonnement of e-ticket naar de Bosuil, om van 19u15 tot 20u15 samen een veelbelovend seizoen verder in te zetten met het Cristal Happy Hour: 1 pintje kopen = 1 gratis.

Schol!

v.l.n.r.: Tom Aerts (RAFC), Toon Vandamme (Alken-Maes), Sven Jaecques (RAFC), Kenny Willems (Alken-Maes) en Karel Verlinden (RAFC)
v.l.n.r.: Tom Aerts (RAFC), Toon Vandamme (Alken-Maes), Sven Jaecques (RAFC), Kenny Willems (Alken-Maes) en Karel Verlinden (RAFC)

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Alkenmaes

Alken-Maes is de innovatieve gamechanger op de Belgische bier- en cidermarkt en steunt daarvoor op sterke pilaren: de brouwerijen Cristal in Alken en Mort Subite in Kobbegem, Cidrerie Stassen in Aubel en Mouterij Albert in Puurs-Sint-Amands. Met bieren zoals Cristal, Desperados, Maes, Grimbergen, Hapkin en Affligem en ciders zoals Strongbow en Stassen bezit Alken-Maes een brede merkenportefeuille.