Schol! Alken-Maes, Cristal en Desperados klinken op samenwerking met Walkie Talkie

6 maart 2023 - Schol! Alken-Maes, Cristal en Desperados klinken op samenwerking met Walkie Talkie Alken-Maes heft het glas op Walkie Talkie als nieuwe pr-partner. Concreet neemt het Gentse pr-bureau de lifestyle en corporate communicatiestrategie op zich richting media en partners. En dit voor zowel het bedrijf Alken-Maes en haar productiesites, als de biermerken Cristal en Desperados. Wat 2023 voor die drie in petto heeft? We lichten telkens een tip van de sluier op.

Alken-Maes: jarige brouwerij en CO2-neutrale update

Alken-Maes komt voort uit de fusie in 1988 tussen de Brouwerij Maes en de Brouwerij van Alken. De Alkense brouwerij is het kloppend hart van Alken-Maes en goes way back: het viert dit jaar zijn 100ste (!) verjaardag. Een uitgelezen moment om de huidige medewerkers in de bloemetjes te zetten, en terug te blikken op de evolutie die de eeuweling doormaakte. Alken-Maes kijkt ook vastberaden naar de komende 100 jaar, en zet belangrijke stappen richting een CO2-neutrale productie voor al haar productiesites in 2030. Een leidende en cruciale rol in dat verhaal is weggelegd voor haar Mouterij Albert in Puurs-Sint-Amands.

Cristal: pilspionier die nóg lokaler en duurzamer brouwt

De allereerste Belgische pils? Cristal, in 1928. En bijna een eeuw later blijft Cristal gepassioneerd innoveren. Dat uit zich in een actief engagement om zich in te zetten op het brouwen van een nóg lokalere pils: met 100% groene stroom – afkomstig van twee windmolens en van recht op het dak van de brouwerij. Én met zoveel mogelijk hop en gerst van Belgische boeren. Zo werkt Cristal voor hop nauw samen met o.a. het Vlaamse ’t Hoppecruyt en het Waalse Forrest Farm – goed voor 70% Belgische hop in Cristalpils anno 2023. Daarbovenop lanceerde Cristal – op vraag van de Belgische pilsliefhebbers – Cristal XTRA, een pils met extra smaak dankzij zijn unieke blend van 3 granen. Ideaal voor momenten waarop het net dat extraatje meer mag zijn. Liever een moment zonder alcohol? Dan is er uiteraard Cristal 0,0%.

Desperados, synoniem voor plezier in een veilige omgeving

Desperados, het bier met een aroma van tequila vergezelt feestvierders ook dit jaar met zijn sprankelende aanwezigheid op festivals zoals Extrema Outdoor en Pukkelpop. Desperados bouwt ook verder op de succesvolle ‘unlock your vibe’-campagne: een warme oproep richting jongeren om volledig op te gaan in het moment en vrij te zijn van externe verwachtingen. Opgaan in het moment kan ook perfect zonder alcohol, met Desperados Virgin 0.0%. Ook dit jaar zal Desperados voor deze campagne nauw samenwerken met vzw Wel Jong.

Wat mag je de komende maanden van ons verwachten?

  • Innovaties
  • Productnieuws
  • Duurzaamheidsverhalen
  • Inzichten, facts & figures
  • Samenwerkingen met Belgische landbouwers, partners en organisaties

Waarvoor kan je bij ons aankloppen?

  • Testpakketten
  • Beeldmateriaal
  • Interviews met experten
  • Blik achter de schermen
  • Andere persgerelateerde vragen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Alkenmaes

Alken-Maes is de innovatieve gamechanger op de Belgische bier- en cidermarkt en steunt daarvoor op sterke pilaren: de brouwerijen Cristal in Alken en Mort Subite in Kobbegem, Cidrerie Stassen in Aubel en Mouterij Albert in Puurs-Sint-Amands. Met bieren zoals Cristal, Desperados, Maes, Grimbergen, Hapkin en Affligem en ciders zoals Strongbow en Stassen bezit Alken-Maes een brede merkenportefeuille.